Voorbereiding

Wat is de voorbereiding ?

 

Iedereen die als dienstverlener wil erkend worden moet een dossier opmaken en een Audit ondergaan.

Dit is voor vele onder jullie een behoorlijke klus en een stressvolle onderneming. Vooral omdat dit niet jullie core-business is en dat de vraagstelling niet altijd even duidelijk is. 

Wij helpen jullie met deze voorbereiding, gaand van eerste gesprek tot aanleveren van templates over het uitschrijven van jullie dossier en een korte opleiding van wat de KMO Portefeuille nu juist is en inhoud. Zo kan je met een gerust, of iets minder gestresseerd hart de Audit trotseren.

Hoe gaan we te werk ?

 • Als eerste stap komen we vrijblijvend uitleg geven over de mogelijkheden voor jou bedrijf, dit neemt meestal een uurtje tijd in beslag. Daarna krijg je een offerte voor onze diensten en na goedkeuring kunnen we de eerste stap zetten.
   

 • Er wordt contact opgenomen met een audit kantoor en zij zullen de aanvraag lanceren naar de KMO Portefeuille.
   

 • Ook zij zullen een en offerte sturen voor hun diensten en na die goedkeuring kunnen we echt van start gaan.
   

 • Dan komen wij opnieuw langs met een basis document dat als leidraad zal dienen voor het bij elkaar rapen van alle nodige informatie. Dit gesprek kan tot 4 uren in beslag nemen.
   

 • Jullie verzamelen alle gevraagde informatie en bezorgen deze aan ons. Dan starten wij met het schrijven van jullie dossier. Als we nog informatie ontbreken zal deze bij jullie opgevraagd worden.
   

 • Na ongeveer 3 weken is het dossier klaar en komen we nog eens langs. Nu om het volledige dossier te overlopen en om jou voor te bereiden voor de audit. Ook deze afspraak kan tot 4 uren in beslag nemen.
   

 • Als laatste stap heb je dan de audit. Deze wordt meestal 1 a 2 weken na ons laatste gesprek gepland . Deze audit duurt naargelang de tak en complexiteit tussen de 8 en 12 uren.
   

 • Als de audit geweest is moeten we tussen de 6 en 8 weken wachten vooraleer de KMO Portefeuille zijn goedkeuring geeft en je een erkend dienstverlener bent.

 

Wat kost dit ?

 

Wat onze kostprijs betreft werken we met een vast tarief, ongeacht de tijd die we er insteken.

Omdat de overheid de KMO Portefeuille opgesplitst heeft in 2 verschillende takken,
Opleiding en Advies, worden deze ook als 2 afzonderlijke dossiers aanzien. 

Ons tarief bedraagt 750€ (excl. btw) per tak. Dus als u enkel voor opleiding of advies gaat dan komt dit op 750€  (excl. btw) en als u voor opleiding en advies gaat dan is dit 1500€ (excl. btw).

De auditkantoren hebben hun eigen tarieven en deze verschillen wel eens maar man mag rekenen tussen 2500€ & 3500€  (excl. btw) naargelang de combinatie. (correcte prijzen kunnen opgevraagd worden bij de audit kantoren zelf)

Contacteer ons